Saksalaistunut Inna Vysotska tulkitsee jazzklassikoita ja brasialaista musiikkia Rajaton-festivaalilla


Inna Vysotska esiintyy Vuosaaressa ja Paloheinässä


Rajaton-jazzfestivaalin pääesiintyjänä on tänä vuonna laulaja
Inna Vysotska, joka saapuu yhtyeensä The Untouchablesin kanssa Saksasta Hannoverista Helsinkiin. 
Alun perin hän on kotoisin Donetskista Ukrainasta, josta hän muutti 18-vuotiaana Saksaan 1997.
Rajaton jazzfestivaalilla hän esittää jazzstandardeja sekä brasilialaista musiikkia ja sambaa.
"Yhden laulun laulan kahdella kielellä, venäjäksi ja portugaliksi. Se on oma sävellykseni Colibri", Inna Vysotska kertoo.

Hän opiskeli musiikkia aluksi Donetskissa musiikkiopistossa, jolloin hänen lajinaan oli oopperalaulu. Hän jatkoi opintoja Hannoverissa ja nyt tyylilajeina olivat pop- ja jazzmusiikki.

Jazzia hän kuuli ensimmäistä kertaa 16-vuotiaana.
"Kuuntelin Ella Fitzgeraldin, Sarah Vaughanin, Billie Holidayn ja Dinah Washingtonin äänitteitä.  Erityisesti pidin jazzmelodioista ja laulajien äänten sävyistä ja tietysti improvisoinnista. Ymmärsin, että pidän instrumentaalisesta improvisoinnista ja tykkään itse improvisoida omalla äänellä – eli imitoida erilaisia puhallinsoittimia kuten trumpettia, saksofonia tai pasuunaa." 

Inna Vysotska laulaa mielellään Ella Fitzgeraldin ohjelmistoa. 
"Ella lauloi aikoinaan kaikki parhaat jazzklassikot. Hänellä oli hieno musiikkimaku. Ellan äänen sointi on ainutlaatuinen. Hänen äänensä soi jatkuvasti päässäni. Kun laulan jazzklassikoita, yritän matkia Ellaa. Lisäksi pidän Dianne Reeves'n äänestä ja tietysti laulunopettajani Roma Camerun äänestä. Venäläisistä jazzlaulajista pidän Larisa Dolinan äänestä." 
The Untouchables

Saksassa Vysotska esiintyy lähinnä Hannoverissa ja sen lähistöllä. Kiertueita hän tekee Pohjois-Saksassa. Suomessa hän esiintyy nyt ensimmäistä kertaa.

"Tuntuu oikein hyvältä tulla Helsinkiin esiintymään. Minua kiinnostaa se, miten suomalainen yleisö suhtautuu jazzmusiikkiin ja minkälainen vastaanotto meitä odottaa Helsingissä."

Rajaton-jazzfestivaali järjestetään nyt 12. kertaa. Siitä on vuosien kuluessa kehittynyt silta, joka yhdistää muusikoita yli rajojen. Se tuo myös musiikin lähelle ihmisten asuinalueita Paloheinässä ja Vuosaaressa. Mukana on sekä pieniä intiimejä konsertteja että isoja konsertteja. 

Lue myös jazzmatkasta Pietariin 

Inna Vysotska ja The Untouchables esiintyvät Vuotalossa Vuosaaressa (Mosaiikkitori 2) perjantaina 16. helmikuuta klo 19 ja Paloheinässä hoitokoti Päiväkummussa (Repovuorentie 12) lauantaina 17. helmikuuta klo 18.
 Inna Vysotskan kanssa Helsingissä esiintyvät  Stepan Shadikyan – trumpetti, Dimitri Suslov – saksofoni, Viktor Bürkland – piano, Marcus Lewyn – kontrabasso, Timo Warnecke – rummut.
 Vuotalon konsertissa esiintyvät myös Gianni Gagliardi, tenorisaksofoni ja Sergei Sokolov, piano.
Paloheinän konserteissa esiintyvät Anna Timchenko, laulu ja Eduard Podkolzin, kitara torstaina 15.2. Paloheinän kirjastossa (Paloheinäntie 22) klo 18 ja samana iltana klo 19 Anastasia Trizna, laulu ja Valeri Nikitin esiintyvät Art Jazz & Inna in Style -klubissa (Sysimiehentie 39 A) klo 19.
Katso myös Rajaton Jazzin Facebook-sivut, sekä www.rajatonjazz.fiKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuorosta saa energiaa ja sisältöä elämään, sanoo Lauttasaaren Laulajien Nana Arponen – kuoron 70-vuotisjuhlakonsertti kajahtaa lokakuussa

Sämpy is the most famous cat in Finland - here he gives an interview