Vanhasta pöytäliinasta syntyy ihana nalle - Hannele Kinnunen saapuu Liperistä saakka myymään käsitöitä naistenjoulumessuille

Hyllyllä istuu suloisia kirjailtuja nalleja ja kettuja. Tangoissa roikkuu Marimekon kangaista tehtyjä ja pusukoita ja kasseja. Pöydällä on koruja ja joulun henkeen sopivista kangaista tehtyjä  tarjoiluvateja.

 Artesaani Hannele Kinnunen on saapunut Wanhan Sataman naistenjoulumessuille Liperistä Pohjois-Karjalasta saakka. Tämä on viides kerta, kun myy tuotteitaan naistenjoulumessuilla.

"Helsinkiin on aina kiva tulla myymään tuotteita. Messuille tulee paljon ihmisiä ja helsinkiläiset ostavat mukavasti tuotteita", Hannele Kinnunen kiittää.

Hänen ideologiansa perustuu kestävään kehitykseen ja kierrätykseen. Vanhoista verhoista, liinoista ja kankaista saa uusia tuotteita. Kinnunen etsii kankaita kirpputoreilta ja antaa niille uuden elämän esimerkiksi leikkikaluna.

Kinnunen on näppärä käsistään ja käsityötaitoja hän jakaa myös muille opettaessaan Joensuun seudun kansalaisopistossa. Hän järjestää muun muassa nallekursseja. Siellä muunellaan kaavoja ja ommellaan oman näköisiä pikku nalleja.

Nallet ja ketut maksavat messuilla 20-35 euroa, kassit ja pussukat 15-22 euroa. Käsityöläiselle ei jää suuria summia palkkioksi, kun pitää maksaa materiaalit ja liikevaihtovero. Kinnunen kuitenkin pitää paljon työstään. "Käsitöillä elää, jos siihen yhdistää opettamisen ja kurssien pitämisen."

Kinnunen osaa korjata myös vanhaa. Hänelle tuodaan paikattavaksi nalleja ja nukkeja, joiden ikä voi olla useita kymmeniä vuosia.
Kinnusen mielestä vanhaa leikkikalua korjatessa pitää kunnioittaa sen ikää.
"Yritän löytää vanhaa materiaalia, joka sopii alkuperäiseen leluun. Materiaali voi olla esimerkiksi villaa, viskoosia tai turkista. En piilota lelun ikää, vaan annan sen näkyä."

 Hannele Kinnunen seisoo tiskin takana sunnuntaihin saakka. Itsenäisyyspäiväkin vierähtää myyjäisissä.

Naistenjoulumessut Wanhassa satamassa Katajanokalla sunnuntaihin saakka, ke 6.12 ja su 10.12. klo 10-17,  to 7.12. - la 9.12. klo 10-18
Hannele Kinnunen saapuu messuille Liperistä saakka.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuorosta saa energiaa ja sisältöä elämään, sanoo Lauttasaaren Laulajien Nana Arponen – kuoron 70-vuotisjuhlakonsertti kajahtaa lokakuussa

Sämpy is the most famous cat in Finland - here he gives an interview