Lämpöisenkarheaa tunnelmaa Paloheinässä - Susanna Haavisto, Marino & Sunrise ja Mercedes Krapovickas tähdittivät kaupunkifestivaalia

Esa Helasvuo ja Susanna Haavisto.
Paloheinään on kehittynyt virkeä kaupunkitapahtuma, joka syksyisin tarjoaa hyviä konsertteja ja yhdistää ammattilaisia ja talkooväkeä.
Festivaali käynnistyi kuusi vuotta sitten pianisti ja tuottaja Sergei Sokolovin aloitteesta. Se on levittäytynyt moneen paikkaan Paloheinässä. Nyt ohjelmaa oli tarjolla Hyvän Paimenen kirkossa, hoitokoti Päiväkummussa, kirjastossa, Art Jazz -klubilla ja Pilates Power Housessa. Perhepäivää vietettiin Paloheinän ala-asteella. Sen järjestämiseen osallistui myös koululaisia, vanhempia ja opettajia.

Paloheinä soi -musiikkitapahtuman taustalla on vapaaehtoisten joukko. Vuosien aikana on saatu hyvää kokemusta käytännön järjestelyistä. Vapaaehtoiset markkinoivat tapahtumaa, myyvät tilaisuuksissa lippuja, huolehtivat siitä, että esitystilat ovat kunnossa ja järjestävät väliaikatarjoilut. Myös monet paikalliset yritykset ja Helsingin kaupunki tukevat tapahtumaa.

Tänä vuonna pääesiintyjä Hyvän Paimenen kirkossa oli näyttelijä-laulaja Susanna Haavisto, joka tulkitsi itselleen läheisiä lauluja pianisti Esa Helasvuon säestyksellä.
Susanna Haavisto on valovoimainen esiintyjä, joka laulujen välillä kertoo omasta elämästään ja siitä, miksi kukin laulu on hänelle tärkeä. Muistoja liittyy muun muassa lapsiin. Paloheinässä syntyivät Susannan ja säveltäjä Juha Tikan kaksi lasta ja Paloheinässä Susanna saa nyt hoitaa ensimmäistä lapsenlastaan.

Susanna esitti lauluja muun muassa musikaalista Kraanat auki sekä Edith Piafin ja Jaques Brelin klassikoita.
"Kirjoitin sanat lauluun Hiekkalaatikon naiset ja pyysin miestäni Juha Tikkaa säveltämään sen. Juha tuhahti, ettei hän sävellä nuon huonoa tekstiä."
Sävellys kuitenkin syntyi ja samalla laulu, joka koskettaa ruuhkavuosia eläviä pienten lasten vanhempia sukupolvesta toiseen. Hiekkalaatikko on paikka, jossa jaetaan arjen kaaosta ja huolia ja myös iloja.

Haavisto tulkitsi omaan lämpöisenkarheaan tapaansa Brelin Syntymässä säikähtäneet ja Rakastaa ja Piafin laulamat Pariisin taivas ja Hymni rakkaudelle ja sai yleisön elämään voimakkaasti mukana tuttujen laulujen tunnelmissa.

El Papa Korhonen
Paloheinä soi -festivaali tarjoaa ammattilaisten lisäksi esiintymisareenan myös harrastajille. Naisduo Laulavat Ladyt eli Anita Kallasvuo ja Perita Sipiläinen esittivät jazzahtavaa  musiikkia Paloheinän kirjastossa täydelle salille pianisti Sini Koivumäen säestyksellä. Naiset todistivat, miten laadukasta Suomessa on myös harrastajavoimin syntyvä musiikki, joka on mietitty asusteita ja koreagrafiaa myöten, Naisilla oli yllään 1920-lukuun viittaavat hameet, korut ja koristeet.
 Hoitokoti Päiväkummussa yleisönä on aina myös hoitokodin asukkaita. Tämän vuoden esiintyjät, Marino & Sunrise orchestra, tarjosivat annoksen nostalgiaa, kun yhtye soitti musiikkia neljäkymmentä vuotta kestäneeltä uraltaan.

Muistojen bulevardi -teemakonsertissa soivat muun muassa Tulisuudelma, Kuolleet lehdet, Cherbourgin sateenvarjot ja Moskovan valot.
Marino
Yhtyeen keulakuva Marino hauskutti yleisöä juonnoillaan. Trumpetisti El Papa Korhonen säväytti polvistumalla ja laskeutamalla maahan saakka puhaltamaan tunnelmallisia melodioita soittimestaan.


Art Jazz-klubilla esiintyivät Mercedes Krapovickas, bandoneon sekä Ivanna Niborski, piano. Duo veti intiimin klubin ääriään myöten täyteen. Mercedes ja Ivanna loihtivat kuulijoille argentiinalaisen musiikin aarteita, ohjelmassa oli muun muassa Astor Piazzollan Soledad-sävellys.

Perhepäivää vietettiin Paloheinhän ala-asteella. Tarjolla oli muun maussa buffetti, polkupyörien huoltoa ja onnenpyörä. Lapset ja aikuiset työskentelivät yhdessä ja viidesluokkalaiset ottivat vastuuta tapahtumasta.
Perhepäivän aloitti musiikkisatu Tyttö ja Huiluhaltiatar. Lapset ja vanhemmat osallistuivat Tuuli Paasolaisen hauskaan esitykseen. Musiikkisadun viesti on älä luovuta, jaksa yrittää.
Perhepäivä päättyi taikuri Klabbiksen taikashowhun, jossa arvioitiin, milloin ja mihin pallo, huivi tai naru katosi ja mistä se tuli esille.
Tuuli Paasolainen kertoi tytöstä ja Huiluhaltiatteresta.

Pilates Power Housessa päästiin venyttelemään musiikin tahdissa.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sämpy is the most famous cat in Finland - here he gives an interview