Musiikki täytti Kumpulan, kun Kumpula juhli kyläjuhlien 25-vuotiasta perinnettä - blogissa kuvakoosteKilometrin kirpputori Limingantiellä. Kuvat: Sirpa Pääkkönen

Kilometrin kirpputori Limingantiellä, musiikkia monelta eri lavalta, lastenparkki, teatteriteltta, höyryävää ruokaa useista eri kojusta, tänä vuonna jopa nyhtökauraa, piknikmeininkiä, välillä melkoista tungosta.

Kumpulan kyläjuhlilla on hienot perinteet. Puutalojen asukkaat kutsuvat vieraita pihoilleen. Ruokaa myydään avonaisista ikkunoista ja myyntipöydiltä. Vohvelirauta kuumenee, kahvi tuoksuu, pöydät notkuvat leivonnaisista. Ja musiikki soi.

Kolmelle lavalle nousi päivän aikana lähes kolmesataa esiintyjää, kun Kumpula juhli kyläjuhlien 25-vuotista historiaa. Ensimmäiset kyläjuhlat järjestettiin 1991 talkoovoimin kyläläisten iloksi. Siitä ne ovat paisuneet  yli 20 000 vieraan karnevaaliksi.

Anna Puu
Iltapäivän musiikillisen piristysannoksen toivat Katri Helena ja Anna Puu. Katri Helena asui nuorena tyttönä vuokralla Mäkelänkadulla  ja tuntee sen vuoksi rakkautta Kumpulaa kohtaan. Anna Puun linkki Kumpulaan on toive, että Kumpulassa voisi joskus asua.
Katri Helenan esiintymisessä säihkyi lämpö ja huumori, kun hän lauloi vanhoja hittejään Vasten auringon siltaa, Katson sineen taivaan, Anna mulle tähtitaivas. Anna Puu toi lavalle kantrimeininkiä ja lavan täydeltä hymyä.
Yrttejä tarjolla.

Söpöläinen.

Lelujen myyntiä.

Kirppiskatu.

Ruokaa monesta maasta.

Lukutuokio.

Puutarhatöitä.

Leikkipaikka.

Väsyttää.

Ikkunakioski.

Myyjät.

Vasten auringonn siltaa, Katri Helena

Tapio Liinoja lauloi Helsingistä.

Aino Liinoja
Fredi päätti Kumpulan kyläjuhlat 2016.

Show must go on, Kumpula.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raastava, tuskallinen, lamaannuttava häpeä - Jorma Myllärniemi luennoi häpeästä psykoanalyysin yössä

Pakila juhi 600-vuotista historiaansa kahden tunnin suurkonsertilla - katso kuvat blogista