Sämpy paljastaa: ”Herkkujen herkkuni on voi – kuulen aika kauas, ko voirasia aukastaan”Sämpy viihtyy metsässä. Kuvat: Sämpyn sihteeri-
Minusta tuli Sämpyn ihailija verrattain myöhään, vasta silloin, kun jo paljon yli kymmenen tuhatta ihailijaa oli nostanut peukun Sämpyn Facebook-sivulle. Lopulta hoksasin itsekin osoittaa ihailuni peukulla Facebookin kissasulostuttajalle ja pääsin seuraamaan Sämpyn notkeita loikkauksia, pörröistä häntää ja metsäretkiä.
Tänään päätin lähestyä Sämpyä haastattelypyynnöllä ymmärtääkseni hieman tarkemmin kissaa, joka on pistänyt minun ja yli 14 000 muun seuraajan pään pyörälle.
Jäljennän tässä vastaukset sanatarkasti mitään lyhentämättä ja mitään lisäämättä. Sämpy on kirjoittanut ne omilla pienillä kissantassuillaa.

Minkä rotuinen kissa olet ja missä asut?
”Mää oon 3v maatiaiskissa ja asustelen Oulun pohojoispuolella Kalimenkylässä, joka on vielä maaseutua, täälä on tillaa kissan liikkua.”

Kerro mielipuuhistasi.
”Mielupuuhaa on hiirestys ja myyrästys. Lintujaki ottasin enemmän, mutta ko niitei saa kiinni. Tykkään myös käyvä sihteerin kanssa mettäretkillä ja leikkiä Elemerin kanssa.”

Mitä ovat lempiruokasi?
”Mää syön joka päivä kuivamuonaa ja märkäruokaa, lihaa ja lohta kans sillon tällön. Herkkujen herkku on voi, sitä saan joskus ihan liian pienen nokareen. Ja mää kyllä kuulen aika kauas, ko voirasia aukastaan.”

Onko sinulla ystäviä?
”Mun kissakaverit on sisarukset Nelli ja Elmeri. Elmerin kans ollaan hyvissä väleissä, mutta Nelli on semmonen riivinrauta, että monesti mennee meillä sukset ristiin.”

Kerro hieman sihteeristäsi, joka kuvaa sinua ja kertoo facebookissa tekemisistäsi.
”Sihteeri on mun palavelija ja piika. Aina kameralla osottelemasa. Aamulla se ylleensä häipyy jonnekki, tietenki ensin meille kissoille on valmistettu aamupala. Semmonen tavallinen ihiminen, puhutaan nyt mielluumin munsta slightsmilehymiö."

Missä ja miten nukut?
”Mää nukun ulukona vaikka heinien keskellä jos on hyvä keli. Sisällä pötköttelen joskus sohovalla ja joskus jääkaapin päällä, saatampa saunassaki ottaa tirsat, kuhan sielä ei oo kiukaasa tuli.”

Miten vietät kesää?
”Kesä mennee täsä lähitienoolla jöötä pitäessä, naapurien kissat ja hiirulaiset ruotuun laittaessa.”


Millainen kirja sinusta on tulossa syksyllä?
”Syyskuussa julukastavasa  kirijasa tullee näihin ja monneen muuhun kysymykseen vastauksia. Kuvakirijahan se on, mutta kyllä sinne vähä juttuaki välliin saahaan. Kirijasa kerrotaan mun puuhat jokkaisena vuojenaikana ja sielä vilahtaa myös Elmeri ja Nelli.”


Kommentit

  1. Kylläpä kirjoitit hienosti, aivan kuin sämpy olisi itse puhunut ��

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raastava, tuskallinen, lamaannuttava häpeä - Jorma Myllärniemi luennoi häpeästä psykoanalyysin yössä

Kuorosta saa energiaa ja sisältöä elämään, sanoo Lauttasaaren Laulajien Nana Arponen – kuoron 70-vuotisjuhlakonsertti kajahtaa lokakuussa