Maaritin lauluilla on aina viesti kuulijoille – Paloheinä soi –musiikkitapahtuma huipentui komeasti Hurmerintojen konserttiinMaarit

Maarit ja Sami Hurmerinnan konsertti Hyvän Paimenen kirkossa Pakilassa huipensi tämän syksyisen Paloheinä soi –musiikkitapahtuman komealla tavalla. Kirkko täyttyi lähes viimeistä paikkaa myöten. Duo oli valinnut parikymmentä koskettavaa laulua uransa varrelta.

Konsertin sympaattisuutta lisäsi se, että Maarit kertoi laulujen taustoista. Niillä kaikilla on merkitys laulajalle ja joku viesti kerrottavana.

Monissa lauluissa viitataan pariskunnan pitkään, jo useamman vuosikymmenen kestäneeseen parisuhteeseen. Joidenkin kaa kaikki sujuu, toisten kanssa taas ei, mutta yritetään tulla toimeen, Maarit sanoi laulusta Joidenkin kaa, jonka on sanoittanut Timo Kiiskinen. Maarit omisti laulun sen säveltäjälle Sami Hurmerinnalle, jonka kanssa synkkaa ja on alusta saakka ollut mukavaa. 
Sami Hurmerinta


Sami  Hurmerintaan viittaa myös laulu Jäänmurtaja, jonka Maarit on säveltänyt ja sanoittanut.
Konsertin nimikappaleen Ainalämmin olkapää sanat ovat Heikki Salon ja sävellys Sami Hurmerinnan. Maarit toivoi, että kaikilla ihmisillä olisi lähellään lämmin olkapää, sillä sitä ihmiset tarvitsevat.

Lasten kasvatukseen viittasivat laulut Miten elämästä kertoisin ja Lainaa vain, jonka Maarit levytti jo 19-vuotiaana. Nuoruuden tuomalla varmuudella voi laulaa pienokaisesta, joka on vain lainaa, mutta elämänkokemuksen tuomalla viisaudella  vasta ymmärtää laulun syvyyden, Maarit sanoi.

Monet konsertin lauluista ovat Sami Hurmerinnan säveltämiä, kuten Neito ja ylioppilas, jonka Sami Hurmerinta oli säveltänyt 39 asteen kuumeessa.  Hieno sävellys, mutta toivottavasti Samin ei tarvitse kovin usein olla kuumeessa sävellystyötä varten, Maarit hymyili.
Tunnelmointia konsertissa.


Sami Hurmerinta säesti kitaralla ja esitti joitakin upeita sooloja. Maarit soitti pianoa.
Konsertin viimeinen laulu Tuskan tanssi oli omistettu konserttipäivän teemalle, rasismin vastaiselle mielenosoitukselle, joka keräsi Helsingissä noin  15 000 osallistujaa.
Harjoitukset ennen konserttia. Kuvat: Sirpa Pääkkönen


Tuuli Paasolainen kukittaa artistit.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raastava, tuskallinen, lamaannuttava häpeä - Jorma Myllärniemi luennoi häpeästä psykoanalyysin yössä

Kuorosta saa energiaa ja sisältöä elämään, sanoo Lauttasaaren Laulajien Nana Arponen – kuoron 70-vuotisjuhlakonsertti kajahtaa lokakuussa