Aili Ikonen esiintyy Paloheinä soi -musiikkitapahtumassa: "Ella Fitzgeraldin musiikista löytyy aina uutta ammennettavaa."


Aili Ikonen esiintyy 15. syyskuuta hoitokoti Päoväkummussa. Kuva: tero Ahonen.
Paloheinä soi -musiikkitapahtuma järjestetään tänä syksynä viidennen kerran Paloheinässä. Yksi pääesiintyjistä on laulaja Aili Ikonen, joka konsertoi pianisti Antti Kujanpään ja kontrabasisti Jori Huhtalan kanssa 15. syyskuuta konsertissa Jazzia Ella Fitzgeraldin hengessä.

 Aili Ikonen, mitä esität konsertissa?
 "Esitän muun muassa Ellan tunnetuksi tekemiä jazzklassikoita suurilta amerikkalaisilta musikaalisäveltäjiltä kuten Cole Porterilta."
 Mikä sinua kiinnostaa Ella Fitzegeraldissa ja hänen musiikissaan?
 "Ella teki pitkän uran ja hänen laajasta repertuaarista löytyy jatkuvasti ammennettavaa. Minua on myös aina viehättänyt erityisesti Ellan kyky improvisoida."

 Kerrotko omasta taustastasi muusikkona ja laulajana?
 "Minua on aina kiehtonut musiikki monipuolisesti. Innostuin jazzista noin 20 vuotta sitten Jyväskylässä, jossa muusikonurani sai alkusysäyksen. Nykyään sävellän ja sanoitan omalle yhtyeelleni sekä lukuisille muille kokoonpanoille. Esiinnyn myös sinfoniaorkesterien ja big bandien solistina ympäri Suomen. Olen myös kiertänyt viime aikoina Hectorin bändin riveissä."

 Sinulta on ilmestynyt vuonna 2016 levy Laulan, millaista musiikkia siinä on?
"Laulan-levyllä halusin tutkia, miten suomen kieli ja perinteinen jazzin svengi nivoutuvat yhteen. Levyn kappaleet ovat pääosin minun ja bändini basisti Mikko Pellisen käsialaa."

Oletko tehnyt uutta musiikkia sen jälkeen?


"Minulta ilmestyy syksyllä uusi levy Piirrä minut ja levynjulkaisukonsertti pidetään Savoy-teatterissa Helsingissä 14. lokakuuta. Tervetuloa kuuntelemaan! Piirrä minut -levy on vahvasti omaa käsialaani ja koen sen hyvin tärkeäksi.

Millaisia yhteyksiä sinulla on Paloheinään?
"Paloheinän hiihtoladut ovat tulleet tutuksi ja ne ovat mahtavia!"

Miten kiireinen keikkavuosi sinulla on ollut ja miten syksysi jatkuu?

"Mennyt vuosi on sisältänyt paljon keikkailua, mutta olen myös ehtinyt keskittyä säveltämiseen ja sanoittamiseen. Syksy jatkuu vahvasti uuden Piirrä minut -levyn merkeissä kun kierrän konsertoimassa ympäri Suomea."
 
Aili Ikosen konsertti hoitokoti Päiväkummussa (Repovuorentie 12, entinen Paloheinän kirkko) 15. syyskuuta klo 18.
 
Paloheinä soi -musiikkitapahtuman koko ohjelma www.paloheinasoi.fi ja www.facebook.com/paloheinasoi
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raastava, tuskallinen, lamaannuttava häpeä - Jorma Myllärniemi luennoi häpeästä psykoanalyysin yössä

Kuorosta saa energiaa ja sisältöä elämään, sanoo Lauttasaaren Laulajien Nana Arponen – kuoron 70-vuotisjuhlakonsertti kajahtaa lokakuussa