Suomalaisvinkit Tallinnaan - Tarja Halonen suosittelee Kumua, Sofi Oksanen merimuseota ja Anna Laine Telliskiveä

Viru-hotelli täytti tänä vuonna 45 vuotta ja kun Suomikin täyttää sata vuotta, hotelli päätti tehdä erityisesti suomalaisille sopivan pienen matkaoppaan Tallinnaan.

Polkuja ja mansikkapaikkoja, Tallinna suomalaisten suosittelemana on tiivis ja mukava käsikirja, josta kokenutkin Tallinnan matkailija voi löytää uusia vinkkejä.
Kirja kertoo lyhyesti kaupungin historiaan liittyvistä paikoista. Se kirjaa museoita, kahviloita, luontokohteita ja Neuvostoaikaisen suljetun Tallinnan paikkoja.

Tallinna on ääripäiden kaupunki, jonka toisella laidalla ovat keskiaikaiset rakennukset ja muistomerkit ja toisessa ääripäässä modernit, lasiseinäiset pilvenpiirtäjät.

Se on myös kulttuurikaupunki, hyvinvointipalveluita tarjoava kaupunki, soppailijan kaupunki ja ulkoilijan kaupunki.

Hauska idea kirjan toimittajilta on ollut pyytää tunnettuilta suomalaisilta heidän Tallinnan-vinkkejään.Tästä muutama suositus.

Presidentti Tarja Halonen:
"Kumun taidemuseo. Itse rakennus on suomalaisen arkkitehdin Pekka Vapaavuoren tekemä upea taideteos. Viron taide on useimmille suomalaisille melko tuntematonta. Museo on suhteellisen helposti saavutettavaissa ja lähellä on kaunis puisto."

Kirjailija Sofi Oksanen:
"Toompean näköalatasanne on ollut suosittu paikka vuosikymenestä toiseen. Tallinnan sataman tuntumassa sijaitseva merimuseo Lennusadam on nykyään Viron suosituin museo, eikä ihme. Se on rakennettu ensimmäisen maailmansodan aikaisiin vesitasohalleihin, jotka olivat jo omana aikanaan koko Euroopassa tunnettu nähtävyys."

Suomen Viro-instituutin ohjelmapäällikkö Anna Laine:
"Pelgulinn ja Telliskivi. Pelgulinnassa on parasta rauhallisuus, mutta vieressä on myös eloisa kulttuurikeskus, Telliskivi Loomelinnak, jossa voi vapaasti valita, haluaako intialaista, ranskalaista vai perinteisempää virolaista ruokaa. Alueella voi käydä katsomassa tanssia Sõltumatu Tantsu Lavalla tai konserttia ja uutta sirkusta Vahalavalla."

Viro-tuntijat Tapio Mäkeläinen ja Mikko Fritze:
"Viron paras yleinen sauna on Kalma saun Vana-Kalamajan kaupunginosassa. Sauna edustaa hienoa uusklassista arkkitehtuuria, siellä on hyvät löylyt ja upeat kanta-asiakkaat, jotka ovat saunoneet Kalmassa jo vuosikymmeniä. Kaupungin ainoa puulämmitteinen julkinen sauna on toiminut lähes katkoitta vuodesta 1928 alkaen."

Blogin Taidetta, tarinoita, journalismia aikaisemmat kirjoitukset Facebook-sivulla Taidetta, tarinoita, journalismia. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuorosta saa energiaa ja sisältöä elämään, sanoo Lauttasaaren Laulajien Nana Arponen – kuoron 70-vuotisjuhlakonsertti kajahtaa lokakuussa

Sämpy is the most famous cat in Finland - here he gives an interview