Juuressa-klubi esitteli neljä upeaa naisartistia - uusi klubi tuo musiikintekijöitä kerran kuussa Helsingin Kallioon


Eeva Lampela (vas.), Sabrine Chniber ja Johis Kivinen perustivat Juuressa-klubin.
Suomessa on nykyään paljon nuoria lahjakkaita naislaulajia, jotka tekevät omaäänistä musiikkia. Uusi Juuressa-klubi ravintola Tenhossa Helsingissä esitteli neljä uransa alkuvaiheessa olevaa upeaa laulajaa.

Lavalle nousivat Ariana, Ellariitta, JOEM ja LadyH. Musiikissa soivat muun muassa rockballadit, soul ja pop. Tekijöilleen merkitykselliset sanat kertoivat pieniä tarinoita tai käsittelivät ikuisesti kestäviä aiheita: tunteita, ihmissuhteita ja reittiä, joka nuoren ihmisen on löydettävä, kun hän hakee paikkaansa maailmassa.
Ariana

Jokaisen esityksen jälkeen mentori, musiikin monitoimmies Douglas Pashley antoi palautetta laulajille ja  heidän bändeilleen. Hänellä oli vain hyvää sanottavaa.
"Great, fantastic, you are really good", sanat toistuivat kanadalaistaustaisen Pashleyn palautteessa.
"Näin hyvää musiikkia ei kuule radiossa", hän tiivisti arvionsa.

Juurella-klubin perustivat kolme helsinkiläistä muusikkoa Johis Kivinen, Sabrina Chniber ja Eeva Lampela. Klubi syntyi tarpeesta luoda esiintymismahdollisuuksia laulajille.
Ellariitta

"Autamme upeita laulajia verkostoitumaan keskenään ja yleisön kanssa. Mentorin tehtävä on antaa palautetta rakentavassa hengessä", Johis Kivinen sanoo.

Juuressa-klubi järjestetään kerran kuukaudessa.  Kesän ohjelma on jo suunniteltu.
"Klubille on selvästi kysyntää."

Järjestäjien mielestä Suomessa ei ole ylitarjontaa musiikista, vaikka uusia laulajia ja yhtyeitä syntyy paljon.

"Musiikki on hyvin tärkeä osa ihmisten elämää. Sitä kuuntelevat kaikki", Johis sanoo.

LadyH
Klubi toimiiyhteistyössä sponsoreiden kanssa ja konsertit kuullaan seuraavana päivänä Helsingin Lähiradiossa.

JOEM
Johis Kivinen ja Sabrina Chniber tekevät musiikin hyväksi monenlaista työtä. He järjestävät muun muassa laulukursseja. Tänä kesänä on tulossa kaksi laulukurssia ArtSoppiin Metsälään. Kesäkuun kurssi on lähes täynnä, mutta elokuun kurssille mahtuu hyvin. Se järjestetään yhteistyössä osuuskunta MediaPosse Helsingin  kanssa.

Kurssilla vasta-alkajat ja laulua jo opiskelleet voivat opiskella laulun perusteita ja tekniikkaa turvallisessa ympäristössä. Kannustava palaute on yksi opettajien  metodeista. Jokainen löytää eväitä kuinka kehittää itseään laulajana.

Johis on pitänyt kursseja myös esiintymisjännityksestä. Hänen mielestään jännittäminen pitää kääntää voimavaraksi ja nauttia siitä, että pitkän uurastuksen jälkeen esiintyjä saa näyttää sen, minkä eteen hän on tehnyt työtä.

Juuressa-klubi Facebookissa

MediaPosse Helsinki Facebookissa

Lue blogiteksti esiintymisjännityksestä

Seuraa blogia Taidetta, tarinoita, journalismiaKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sämpy is the most famous cat in Finland - here he gives an interview