Georgialaiskuoro loihti ainutlaatuisen tunnelman moniäänisellä laululla Uspenskin katedraalissa

Kuorolaiset liittyivät aplodeihin konsertin päätteeksi Uspenskin katedraalissa.
Uspenskin katedraalissa oli käsinkosketeltavan tiheä tunnelma, kun Georgian kansallisradion ja -television lauluyhtye Rivorera esiintyi täydelle kirkkosalille perjantaina.
Maineikkaan kuoron ohjelmistossa oli ortodoksista kirkkomusiikkia ja kansanlauluja.

Kuoro on tunnettu siitä, että se esittää georgialaista polyfonista kuoromusiikkia, jonka juuret ovat kaukana kahden tuhannen vuoden takana.

Kymmenen mieslaulajan kuoro esitti moniäänistä kuorolaulua täydestä sydämestä. Melodioissa soivat usein pitkät kaaret ja äänien matto on monikerroksinen ylimmistä tenoriäänistä matalimpiin bassoihin.

Vaikuttavaa oli se, miten kuoro loihti harmonioita hiljaisella ja pehmeällä soinnilla. Kirkossa syntyi hyvin meditatiivinen ja yksityinen tila, vaikka kirkko oli täpö täynnä ihmisiä. Musiikki vei kuulijan syvälle mielensä sisälle. Mielikuvissaan saattoi nähdä esimerkiksi vuorimaiseman. Toki kuorosta löytyi myös volyymia, kun sitä tarvittiin.

Kuoroa johtaa palkittu ja ansioitunut Vasil Dolidze. Hänen mukaansa Georgiassa on hyvin rikas kansanmusiikin perinne. Maan joka kolkassa soi omaperäinen musiikki.

Rivoreran toisessa konsertissa Kallion kirkossa oli mukana kansansoittimia ja ohjelmassa enemmän kansanmusiikkia.

Kuoro vieraili nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Uspenskissa ylimääräisenä kuultiin romanssi Sua vain yli kaiken mä rakastan, jonka kuoro halusi omistaa suomalaisille naisille. Kuoro lauloi sen suomeksi ja sovitus oli niin hieno, että se jäi varmasti soimaan suomalaisten sydämiin.
Sirpa Pääkkönen


Kommentit

  1. Hyvää päivää ystäviä, nimeni on Antonio Laura Lund-Ruotsista, olen lääkäri ammatin mukaan, 45-vuotias. Lukekaa ystävällisesti todellisen elämäni todistukseni siitä, kuinka palautin takaisin rakkauden ja luottamuksen avioliittooni, minulla on hyviä aikomuksia siitä, että nämä tiedot auttavat tätä lukevaa henkilöä parantamaan sydäntä ja palauttamaan kadonneen rakkaussuhteen 2 päivän kuluessa. Stoy voi olla samanlainen, olin naimisissa Antonio kanssa neljä vuotta, viime kuussa hän hajosi kanssani, tein kaiken saadakseni hänet rakastamaan minua, mutta kaikki mitä tein oli turhaan, halusin häntä takaisin niin paljon, koska meillä oli kaksi pientä lasta yhdessä ja rakastan häntä niin paljon, etten voi elää ilman häntä, kysyin häneltä kaiken, tein lupauksia, mutta hän kieltäytyi. Selitin ongelmani kollegalleni työssä, hän on hyvä ystäväni ja hän kehotti minua ottamaan mieluummin yhteyttä rakkauden oikeinkirjoittajaan, joka voisi auttaa minua rakkauden palauttamisessa, mutta olen sellainen henkilö, joka ei koskaan ajatellut, että rakkauden loitsun osuus oli olemassa tai voi toimia, minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kokeilla sitä, lähetin sähköpostia minulle oikeinkirjoituskanavan yhteystiedot, jotka hän antoi minulle ja harvoille kunnille, kun sain vastauksen. Dr.Oduduwa kertoi minulle, että hän voi auttaa minua palauttamaan mieheni, se oli Ei hätää siitä, että kaikki menee hyvin ennen kolme työpäivää, seurain huolellisesti kaikkia hänen ohjeita siitä, mitä minun tulee tehdä kotona keskiyön rakkausloitsun rukouksen aikana. Oduduwa käynnisti rakkauden oikeinkirjoituksen osan ilmaan ja yllättäen toisena päivänä se oli noin klo 6.00. Aviomieheni rakkauspartneri soitti minulle matkapuhelimella, olin niin yllättynyt, koska aviomieheni on kieltäytynyt soittamasta minulle tai lähettämästä minulle tekstejä viimeisen kolmen viikon ajan, yhtäkkiä hän soitti pyytääkseni anteeksi ja sanoi, että hän palaa kotiin käymään luokseni ja lapseni pian. Siitä päivästä lähtien, kun hän soitti minulle, hänellä on ollut soittoääni ja tekstiviestejä minulle joka päivä, tänään hän soitti, että vastasin puheluun ja hän sanoi taas, että hän on niin pahoillani kaikesta, mitä tapahtui, että hän halusi minun antaa anteeksi ja palata hänelle. rakkauden kumppanina, että hän rakastaa minua niin paljon. Olen niin onnellinen, ja vasta tänään aloimme elää onnellisina yhdessä perheenä. syvällinen kiitollisuuteni menee Dr.Oduduwalle hänen lahjallisista voimistaan ​​palauttaa rikkoutunut avioliitto ja palauttaa entinen rakkauskumppani 2 päivän kuluessa rakkauden oikeinkirjoitusrukoukseen, joka toimii. Suosittelen häntä vilpittömästi kaikille, jotka etsivät kiireellistä rakkauden palauttamista (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sämpy is the most famous cat in Finland - here he gives an interview