Monen kansallisuuden Gallerie-kuoro järjestää juhlakonsertin Kanneltalolla Victoria Meerson johtaa Gellerieta harjoituksissa.  Kuvat: Sirpa PääkkönenKanneltalolla on luvassa huiman kaunista naiskuoromusiikkia, kun Gallerie-kuoro järjestää kymmenvuotisjuhlakonserttinsa perjantaina 19. helmikuuta.
Kuoronjohtaja Victoria Meerson keräsi laulajia naislauluyhtye Gallerieen vuonna 2003. Vuonna 2006 nimi muutettiin Kamarikuoro Gallerieksi. Laulajat tulevat Venäjältä, Virosta, Latviasta, Ukrainasta, Valko-Venäjältä ja Suomesta.
Galina Liuttu , Olga Rusakova, Vera Kruglik ja Olga Spitsyna.

Monet heistä ovat musiikin ammattilaisia. Se kuuluu harjoituksissa Pyhän kolminaisuuden kirkon piharakennuksessa, jossa parikymmentä laulajaa hioo venäjänkielisiä, suomenkielisiä ja espanjankielisiä lauluja esityskuntoon.

Sopraanot soivat kirkkaina ja alimpien alttojen rekisterit painuvat miesäänten tasolle. Victoria Meerson huomaa kuitenkin parannettavaa. Ohjeet kaikuvat venäjäksi. Se on kaikille yhteinen kieli. Joitakin kohtia toistetaan monta kertaa ennen kuin johtaja on tyytyväinen.
Tanja Vaskelainen, Olga Tuulas ja  Violetta Kovala.

”Kuoron virheiden huomaaminen kuuluu ammattitaitooni. Temppu on siinä, että olen oppinut partituurin ennen kuorolaisia. Olen soittanut sitä pianolla, kuunnellut kaikki mahdolliset versiot netistä ja muodostanut oman mielikuvani musiikista”, Victoria Meerson sanoo.

Gallerie on yksi Victoria Meersonin viidestä kuorosta. Hän johtaa lisäksi kahta helsinkiläistä sekakuoroa, Lauttasaaren Laulajia ja Canto d'Oroa, sekä Nurmijärvellä Aleksis-kuoroa ja Mystica-naiskuoroa. Hän on johtanut monesti myös Uspenskin katedraalin kuoroa. 
Natalia Sheina ja Riitta Hämäläinen.


Victoria Meerson on kotoisin Pohjois-Venäjältä Murmanskista. Sieltä hän suuntasi Venäjän Karjalaan Petroskoihin opiskelemaan kuoronjohtoa. Suomeen hän muutti vuonna 1994, jolloin hän aloitti opiskelun Sibelius-Akatemiassa.  Hän on opiskellut kuoronjohtoa muiden muassa Erik Erikssonin, Atso Almilan, Eri Klasin, Leif Segerstamin ja Kurt Thomasin mestariluokilla. Victoria Meerson sai parhaan kuoronjohtajan palkinnon Voci d'Europa -laulukilpailussa 2010.
Gallerie-kuoron ensimmäinen levy Liturgy of John Chrysostom ilmestyi 2011.

Gallerie-kuoro esiintyy Kanneltalossa, Klaneettitie 5, 19. helmikuuta klo 18.
Maria Novikova ja Elena Meyke.

Elena Meyke , Kaarina Linko ja Olga Gura.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raastava, tuskallinen, lamaannuttava häpeä - Jorma Myllärniemi luennoi häpeästä psykoanalyysin yössä

Kuorosta saa energiaa ja sisältöä elämään, sanoo Lauttasaaren Laulajien Nana Arponen – kuoron 70-vuotisjuhlakonsertti kajahtaa lokakuussa