Vatsan näyttämisellä kissa osoittaa luottamusta - Purnauskis-kissakahvilassa kissat ovat hereillä iltapäivällä ja tunkevat kilvan pahvilaatikkoon

Aiot ehkä istua punaisella plyysilla verhoiltuun nojatuoliin, maistaa ihanaa juustomustikkakakkua ja siemaista kissacappuchinoa, mutta jäätkin  toiseksi. Joku ehtii ensin.  Se voi olla valkoturkkinen ja  pörröinen Lumi, musta Piki-Nelli tai raidallinen Viiru, joka loikkaa tuolille ja venyttää nautinnollisesti selkäänsä ja tassujaan. Se alkaa nuolla turkkiaan ja kehrää iloisesti.

Kissa on kotonaan kissakahvila Purnauskiksessa Tampereella, ja viiden euron kissanhoitomaksun maksanut asiakas on vieras, jonka täytyy ottaa huomioon kissat ja kunnioittaa niitä.

Purnauskis on Suomen vanhin kissakahvila. Se on sisutettu hauskasti nojatuoleilla, sohvilla ja pienillä pöytäryhmillä. Elämisen tai tarkemmin sanottuna tassun jäljet näkyvät kissatalossa. Kynsiä on teroitettu nojatuolin laitoihin ja karvaisilla lelupalloilla on leikitty niin, että niistä irtoaa villaa.

Iltapäivä noin viiden aikaan on hyvä vierailuaika. Kissat ovat hereillä ja haluavat leikkiä, paitsi yksi punkero kissa, joka on panostanut leikkimisen sijasta syömiseen.

Mutta ah, tarjoilija tuo kissakahvilaan pahvilaatikon ja se kiinnostaa mirrejä. Kaikki ryntäävtä katsomaan, mitä ihmettä laatikossa on, ties vaikka herkkupala. Kissanruokaa siellä on ollutkin, mutta kun laatikko on tyhjennetty, kissat tekevät siitä majan ja työntyvät kilvan laatikkoon istumaan.

Kuudelta koittaa ruoka-aika. Kissat tuntevat sen nenässään ja kuulevat rapinan. Ne ryntäävät keittiön oven ääreen ja odottavat, että tarjoilija tarjottimineen ilmestyy ovesta. Kissat hyökkäävät ruuan kimppuun - paitsi yksi, se punkero, joka kieltäytyy mielenosoituksellisesti ottamasta palaakaan lautaselta. Ikävää olla laihdutuskuurilla.

Asiakkaat saavat herkutella pöydissä ja lukea samalla kissanhoito-ohjeita. Ne kannattaakin painaa mieleen:
Tarkkaile kissan luonnetta, kissat arvostavat rauhallisia liikkeitä ja eleitä. Tervehdi kissaa tarjoamalla sille kättäsi haisteltavaksi. Jos saat kissan puskemaan, olet onnistunut tervehtimään sitä, samoin, jos kissa tarjoaa päänsä paijattavaksi. Monet kissat tykkäävät rauhallisesta rapsutuksesta ja silityksestä pään alueella ja kaulan alueella.

Vatsan näyttäminen on osoitus luottamuksesta. Luimistetut korvat ja heiluva häntä kertovat harmistuksesta tai jopa pelosta.

Kuvat Sirpa PääkkönenLumikuningatar tuolissaan.

Vatsan paljastaminen osoittaa luottamusta.


Punkero kieltäytyy syömästä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuorosta saa energiaa ja sisältöä elämään, sanoo Lauttasaaren Laulajien Nana Arponen – kuoron 70-vuotisjuhlakonsertti kajahtaa lokakuussa

Sämpy is the most famous cat in Finland - here he gives an interview