"Laulaminen on minulle kuin hengittämistä" - Susanna Haavisto on Paloheinä soi! -tapahtuman pääesiintyjä

Susanna Haavisto
"Laulaminen on minulle kuin hengittämistä. Jos olen lauluton, en elä kokonaisena vaan minusta puuttuu jokin tärkeä osa", laulaja ja näyttelijä Susanna Haavisto sanoo.
Hän on kiertänyt laulamassa jo neljäkymmentä vuotta, usein Eija Ahvon kanssa.

Tänä syksynä Susanna Haavisto on Paloheinä soi -festivaalin pääesiintyjä. Hän esiintyy säveltäjä-pianisti Esa Helasvuon kanssa Hyvän Paimenen kirkossa lauantaina 15. syyskuuta klo 19 konsertissa Paloheinästä Pariisiin - lauluja matkan varrelta.

Osa konsertin lauluista on syntynyt Paloheinässä, jossa Susanna on asunut 32 vuotta. Lauluissa muistellaan lapsuutta, käydään sirkuksessa ja puhutaan elämän rajallisuudesta. Mutkien kautta matka päättyy Ranskaan. Pariisin kaduilla kaikuvat Edith Piafin unohtumattomat tarinat ja sävelmät sekä Jacques Brelin voimakas vetoomus: Rakastakaa!

Susanna on kiitollinen siitä, että saa laulaa.
"Menetin ääneni lähes kahdeksaksi kuukaudeksi vuonna 2000 äänihuulioperaation jälkeisten komplikaatioiden takia. Se oli lohdutonta aikaa, jota en edes mielelläni muistele. Äänen palautumisen jälkeen olen aina kiitollinen, kun pääsen laulamaan."

Paloheinästä on muodostunut hänelle yli kolmenkymmenen vuoden aikana kotiseutu. Siellä hänen ja säveltäjä-muusikko Juha Tikan perheeseen syntyi kaksi poikaa.
"Kun lapset olivat pieniä, mietimme monestikin muuttoa muille alueille, mutta päädyimme vaihtamaan asuntoa täällä. Lapsemme ovat juuriltaan paloheinäläisiä. Nykyään aikuiset miehet kutsuvat tasaisin välein ”palislaisia" saunomaan ja viettämään iltaa."

Näyttelijänä Susanna on tunne- ja tekstilähtöinen laulaja. Siksi esimerkiksi Piaf ja Brel vetoavat häneen.
"Laulaessani olen aina ensisijaisesti tarinankertoja."

Viime keväänä Susanna oli mukana kansainvälisessä televisiosarjassa Arctic Circle. Sarja esitetään aluksi Elisa-viihteellä ensi joulukuussa ja myöhemmin Ylellä.
"Oli hienoa saada tehdä pitkästä aikaa näyttelijäntyötä kameran edessä. Sarjassa minulla on kiinnostava mummon rooli."

Syksyllä hän ohjaa käsikirjoittamansa ja Juha Tikan  säveltämän musikaalin Kraanat Auki Porin Teatteriin.
"Olen innoissani projektista. Minulla on siellä upeat paikalliset naisnäyttelijät."
 Susanna jatkaa myös Yhdessä-konserttikiertuetta Eija Ahvon ja Esa Helasvuon kanssa.

Joulukuun alussa saa ensi-iltansa Susannan kirjoittama lastenmusikaali Varamummo, joka perustuu hänen kirjoittamaansa satukirjaan ja Pikku-Kakkosen 10- osaiseen animaatiosarjaan.
"Ihanaa päästä esiintymään lapsille."

 Susanna on levyttänyt useita levyjä. Muutama vuosi sitten ilmestyi Tässä iässä -levy, jossa puhutaan lapsuudesta ja vanhuudesta, elämän hauraudesta sekä parisuhteen kivuista ja kasvuista. Levyillä on on tulkinnut myös Jacques Brelin ja Edith Piafin lauluja.

Paloheinä soi! -musiikkitapahtumat konsertit:


To 13.9. klo 18 Laulavat Ladyt Anita Kallasvuo & Perita Sipiläinen, pianistina Sini Koivuniemi, Konsertti: HappyJazz – Smile! Vapaa pääsy, Paloheinän kirjasto – Paloheinäntie 22, Helsinki

To 13.9. klo 19.30 Tango! Factorial-duo: Mercedes Krapovickas, bandoneon & Ivanna Niborski, piano, Argentiinalaisen tangon ilta. Art Jazz & Inna In Style - Sysimiehentie 39 A, Helsinki, Liput 15/10 e.

Pe 14.9. klo 19 Marino & Sunrise Orchestra, Muistojen bulevardi-konsertti, ikivihreitä vuosikymmenten varrelta, Hoitokoti Päiväkumpu, juhlasali Sointula - Repovuorentie 12, Helsinki (entinen Paloheinän kirkko) Liput käsittelykuluineen 15 e www.ticketmaster.fi

La 15.9. Chillout Jooga klo 12-13, Kitaristi Xavier Moreno / kitarakoulu YADA Äänimaljarentoutus klo 13:15-14 Seija Helin / Tmi Kristallitupa, Vapaa pääsy, Pilates Power House Helsinki, Paloheinäntie 22, Helsinki

La 15.9. klo 19 Susanna Haavisto, laulu & Esa Helasvuo, piano, Paloheinästä Pariisiin –konsertti, Hyvän Paimenen kirkko - Palosuontie 1, Pakila, Helsinki. Liput käsittelykuluineen 17,50 €, www.ticketmaster.fi Liput myös ovelta tuntia ennen konsertin alkamista.

Su 16.9. klo 10-13.30 Koko perheen Paloheinä soi!
Vapaa pääsy. Paloheinän ala-asteen koulu - Ylipalontie 1, Helsinki

Ohjelmassa muun muassa Tuuli Paasolaisen musiikkisatu Tyttö ja huilhaltiatar klo 10.30 ja taikuri Klabbiksen taikashow klo 12.
 
Liput ennakkoon: artjazzhelsinki@gmail.com, puh. 040 519 4819 tai www.ticketmaster.fi. Liput myös ovelta tuntia ennen konsertin alkamista.
Liput helposti Ticketmasterista osoitteesta www.ticketmaster.fi 




Kommentit

  1. Susanna on kyllä valovoimainen esiintyjä. Musiikki on itsellenikin todella tärkeää. Olen menossa kesällä naimisiin ja olenkin viime aikoina etsinyt muusikkokokoonpanoa esiintymään vastaanotolla.

    http://www.ohjelmamyynti.fi/esiintyjat-info

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kattohaikara viihtyy Virossa – risumaja puhelintolpan päässä kelpaa asunnoksi kesästä toiseen

Грузинский хор создал уникальную атмосферу многоголосным пением в Успенском кафедральном соборе

Jo ajatus kissasta lievittää mielipahaa, kertoo tutkimus