Jelisejevin herkkupuodissa hyllyt notkuvat herkkuja ja ravintolassa tarjotaan hyvää ruokaa
Yrttivoita keisarilliseen tyyliin Jelisejevin ravintolassa. Kuvat: Sirpa Pääkkönen |
Hyllyt notkuvat herkkuja: kakkuja, makeisia, hunajaa,
kaviaaria, herkkumakkaroita. Häitä suunnitteleville on hääkakkuja.
Marsipaanista ja suklaasta on muotoiltu jopa
luonnollisen kokoinen kenkä morsiamelle. Täytyy vain odottaa, että morsian tai
sadun Tuhkimo sujauttaa sen jalkaansa.
Jelisejevin herkkukauppa. |
Kauppa remontoitiin loistoonsa muutama vuosi sitten.
Ulkonäkö on peräisin vuodelta 1903, jolloin tsaari oli vielä vallassa ja
ruhtinaat ja porvaristo ostivat kaupasta tryffeleitä.
Keskellä kauppaa kohoaa jättikokoinen ananas ja sen
ympärille levittäytyvät pöydät kahvilan asiakkaille. Tarjoilijat kantavat tarjottimia
mustavalkoisissa asuissaan.
Herkkukauppaan on helppo piipahtaa kadulta, mutta
kaupan kahdessa ravintolassa on hiljaista. Toinen ravintoloista sijaitsee kellarikerroksessa ja
on tyyliltään maanläheisempi kuin yläkerran keisarilliseen tyyliin sisutettu
ravintola.
Se ei ole kovin iso, mutta jokainen esine tuntuu
arvokkaalta. Pöydissä ja pikkusohvissa on maalauksia. Astiasto vie
keisarilliseen aikaan. Ruoka syödään kullatuilla aterimilla. Seinillä riippuu kehystettyjä
maalausjäljennöksiä, muun muassa Auguste Renoiria. Kristallikruunu levittää
tunnelmallista valoa.
Keisarillista tyyliä ravintolassa. |
Palvelu on hidasta, mutta ruokaa hyvää. Pöytään
tuodaan leipäkori ja lämmitettyjä sämpylöitä. Talo tarjoaa pienen annoksen silputtua
graavia kalaa hyytelön kera.
Pääruoaksi tilaamme pallasta kasviksien,
sitruunakastikkeen ja yrttimuusin kanssa. Ruoka on pehmeää ja maukasta.
Jälkiruoaksi valitsemme leivoksen näköisen marjamoussen ja pienen jäätelöpallon, todella hyvää. Jäätelökin on tehty aidosti rasvasta ja kananmunista, eikä kevyttuotteista. Moussekakkuja myydään kaupan puolella leivosvitriinissä.
Pietarissa luksus on halpaa.
VastaaPoista