Rinteeseen rakennettu La Orotavan pikkukaupunki vie komealle aikamatkalla historialliseen arkkitehtuuriin

Katunäkymä.


Näkymä La Orotavan vanhasta kaupungista alas. Kuvat: Sirpa Pääkkönen
Teneriffalla on helppo liikkua bussilla paikasta toiseen. Sen ovat huomanneet monet matkailijat, sillä bussit ovat usein täysiä. Kuski ei ota kyytiin, jos ovet on suljettu ja matkustaja jää koputtamaan bussin oven taakse.
Seuraava bussi tulee noin puolen tunnin päästä, voi uskoa. Puerto de la Cruzista bussi vie parissa kymmenessä minuutissa La Orotavan pikkukaupunkiin. Se matka kannattaa tehdä, sen verran viehättävä rinteeseen rakennettu pikkukaupunki on.

Kadut ovat jyrkkiä, ja historiallista keskustaa voi joutua hieman etsimään, koska kyltit eivät ohjaa linja-autoasemalta vanhaan kaupunkiin. Aina voi kysyä tietä. Joku osaa englantia ja espanjan alkeilla pärjää.
San Agustinin kirkko.


Kun mäkeä pujottelee ylöspäin oikeaan suuntaan ensimmäisenä vastaan tulee San Agustinin kirkko Plaza de la Constituciónin aukion laidalla. Aukiolla on pari mukavaa kahvilaa, jossa paikalliset istuskelevat kahvikupposen ääressä. Näköala on komea. 
Kirkon ovet ovat auki. San Agustinin kirkossa on kaunis puukatto ja hieno alttariseinä.

Kapea katu jatkuu kohti kaupungin historiallisen vaurauden symbolia, uusklassista kaupungintaloa. Sen aukiolla päivystää kulkukissa. Niihin Teneriffalla törmää varsinkin iltaisin, kun kissat tulevat pyytämään ruokaa hyväntekijöiltään.

Kiinnostavin kohde on kapean kadun päässä sijaitseva 1600-luvulta peräisin oleva Casa de los Balcones. Kanarian mäntypuusta rakennettu talo on hyvässä kunnossa. Nimensä mukaisesti siinä on komeat parvekkeet. Sisäpihalla on paljon kasveja ja tuolit levähtämistä varten.
Casa de los Balcones.


Alakerrassa myydään tekstiilejä ja matkamuistoja. Yläkerrassa on museo, jonne pääsee kurkistamaan kolmen euron pääsymaksulla. Museo kuvaa parempien piirien elämää. Mallinuket ovat historiallisissa asuissa. Kirjasto pursuaa kirjoja ja ruokasalissa on vanhoja astiastoja.
Palvelijoiden paikka on keittiössä, jossa on iso leivinuuni ja viiniruukkuja.


Jos Orotovan mäkisiä katuja ei jaksa kiivetä, vaihtoehtona on tehdä matkailukierros taksilla. Se näyttää olevan paikallisille taksiyrittäjille bisnes. Taksit  suhaavat pitkin kapeita katuja.
Kaupungintalo.
Takapenkin matkustajille avataan ikkunat ja sopivan nähtävyyden kohdalla taksi pysähtyy, jolloin matkailija voi ottaa valokuvan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuorosta saa energiaa ja sisältöä elämään, sanoo Lauttasaaren Laulajien Nana Arponen – kuoron 70-vuotisjuhlakonsertti kajahtaa lokakuussa

Sämpy is the most famous cat in Finland - here he gives an interview