Hyvien ravintoloiden ja mukavien kahviloiden Tallinna
Rataskaevu 16. Kuvat: Sirpa Pääkkönen
Kahvilat ja ravintolat ovat erinomainen syy matkustaa Viroon. Parissakymmenessä vuodessa Tallinnasta on tullut mainio matkailukaupunki kahvilaturistille, koska uusia kivoja paikkoja voi bongata koko ajan.
Kahviloiden sisustus on usein hauska. Historiallisia miljöitä ei peitetä, vaan ne luovat tunnelmaa. Tiiliseinät näkyvät ja puulattiat narskuvat. Vanhimmat rakennukset ovat peräisin keskiajalta.
Varsinkin talvella ja pimeällä joka paikassa, viiniputiikkia myöten, palavat elävät kynttilät tuomassa henkäyksen romantiikkaa.
Kalamaja on uusi trendialue, johon syntyy koko ajan ravintoloita ja uusia pikkuputiikkeja. Myös kauniilla  Kadriorgin puistoalueella on useita hyviä ravintoloita.
Jälkiruoka Leib-ravintolassa.

Virossa on vuodesta 2008 lähtien julkaistu lista maan viidestäkymmenestä parhaasta ravintolasta. Uusi lista julkaistiin marraskuun lopussa.
Maan parhaaksi ravintolaksi valittiin useina muinakin vuosina kärkisijaa pitänyt Alexander-ravintola Muhun saarelta. Ravintola sijaitsee Pädasten kartanossa. Ravintolassa suositaan paikallisten keittiöiden perinteitä ja eri vuodenaikojen monipuolisia makuja.
Tallinnasta viidenkymmenen parhaan ravintolan listalle ovat päässeet muun muassa Leib, Kolm Sibulat, Salt, Moon, Sesoon, La Bottega ja Kalamaja kohvik.
Kaunis tarjoilu Rataskaevu 16 -ravintolassa.

Omiin suosikkeihini Tallinnassa kuuluu Rataskaevu 16. Se on viehättävä pieni ravintola keskellä Vanhaakaupunkia. Ruoka on erinomaista ja annoksissa on paljon salaattia. Uunissa paistuu oma leipä. Palvelu on ystävällistä ja nopeaa. Pöytä kannattaa varata, koska varsinkin viikonloppuisin on ruuhkaa.
Vieressä sijaitsee Von Krahl. Kauniisti sisutettu ravintola on tyyliltään samanlainen kuin Ratasaevu 16.
Lähellä satamaa sijaitsevassa Leib-ravintolassa on kesällä upea puutarhaterassi Vanhankaupungin muurien suojassa. Talvella ruoka tarjoillaan sisällä takkatulen loisteessa.  Ruoka on tasokasta ja tarjolla on omaa olutta.
Kolm Sibulat -ravintolan valaisimet.

Kalamajassa sijaitsevassa Moon-ravintolassa sisutus on nykyaikainen. Listalla on hyviä omiin resepteihin perustuvia ruokia. Hyvin viehättävä ravintola Kalamajan alueella on myös Kolm Sibulat.
F-Hoone on vanhaan tehdashalliin rakennettu hauska ravintola, jonka maine on levinnyt niin, että paikassa on usein jonoa. Hinnat ovat edulliset. Ruoka on hyvää, mutta ei samanlaista gourmet-tasoa kuin viidenkymmenen parhaan ravintolan kärkipaikoilla olevien ravintoloiden ruoka.

F-Hoone on monen suomalaisen suosikki.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raastava, tuskallinen, lamaannuttava häpeä - Jorma Myllärniemi luennoi häpeästä psykoanalyysin yössä

Kuorosta saa energiaa ja sisältöä elämään, sanoo Lauttasaaren Laulajien Nana Arponen – kuoron 70-vuotisjuhlakonsertti kajahtaa lokakuussa