Tiikeri ystävystyi vuohen kanssa Kaukoidässä




Ystävykset eläintarhassa. Kuva Amur and Timur-Facebook-sivulta.
Vuohesta piti tulla ateria tiikerille, mutta tulikin sydänystävä. Tarina voisi olla Disneyn piirroselokuvasta, mutta onkin tosikertomus Kaukoidässä Venäjällä sijaitsevasta eläintarhasta.
Primorskyn safaripuistossa asuvalle amurintiikerille päätettiin antaa vuohesta elävä herkkupala. Tiikerin ei käynytkään ruuan kimppuun vaan alkoi telmimään uuden kaverinsa saakka.

Tiikerin ja vuohen ainutlaatuista ystävyyttä seurataan muun muassa The Dodo, rakkaudesta eläimiin –verkkosivulla. Ystävyksillä on myös omat Facebook-  ja Instagram-sivut. Facebookissa Tiikeri nimeltä Amur ja vuohi nimeltä Timur määritellään julkisuuden henkilöiksi.

Ainutlaatuinen ystävyys alkoi marraskuun lopussa. Skeptikot pelkäävät, että Timur joutuu tuota pikaa Amurin suupalaksi.
The Dodo –sivun mukaan eläinystävät leikkivät kuurupiiloa ja puskevat toisiaan päähän. Riitaakin on syntynyt, kun Timur potkaisi Amurin pois suojakatoksen alta sadekuuron aikana.

Kaverusten päälle on satanut julkisuusryöppy. Venäläinen elokuvantekijä Eleonora Ljubimova teki niistä tunnin mittaisen dokumenttielokuvan. Eläintarhan kävijämäärä on noussut 300 prosenttia, ja eläintarha on asentanut kasapäin kameroita, jotta eläinten seikkailuja voidaan seurata suorana lähetyksenä.

Amur-tiikeri ei ole kuitenkaan menettänyt saalistamisviettiään. Tämän vuoksi eläintarha ruokkii sitä elävillä rotilla.
Luonnonvaraisesti amurintiikeri elää Amurjoen lähistöllä itäisessä Siperiassa. Se on kaikista luonnossa elävistä tiikereistä kookkain. Uros voi painaa 180-300 kiloa. Laji on uhanalainen ja siksi suojeltu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kattohaikara viihtyy Virossa – risumaja puhelintolpan päässä kelpaa asunnoksi kesästä toiseen

Грузинский хор создал уникальную атмосферу многоголосным пением в Успенском кафедральном соборе

Jo ajatus kissasta lievittää mielipahaa, kertoo tutkimus