Koira on suositumpi kuin kissa – 35 prosentissa talouksista on lemmikki, kertoo Tilastokeskus
Kuvat: Sirpa Pääkkönen

Hau, hau ja miau. Suomalaisissa perheissä asuu yhä enemmän koiria. Toiseksi suosituin lemmikkieläin on kissa.

Tilastokeskus julkaisi viime viikolla tutkimuksen, jonka mukaan 35 prosentilla suomalaisista on joku lemmikkieläin. Luku on noussut neljässä vuodessa, sillä vuonna 2012 lemmikkieläin oli 30 prosentissa talouksista.

Ainakin yksi koira on nyt 22 prosentilla talouksista ja ainakin yksi kissa 15 prosentilla talouksista. Neljällä prosentilla kotitalouksista on sekä koira että kissa. Muiden lemmikeiden osuus on pieni.

Kotitalouksilla oli alkuvuonna 2016 kaikkiaan noin 800 000 koiraa, kun vuonna 2012 koiria oli noin 630 000. Entistä useammassa kotitaloudessa on kaksi koiraa toistensa seurana. Kotitalouksien kissojen määrä ei ole lisääntynyt neljässä vuodessa, vaan on liki ennallaan, noin 600 000 kissaa.

Koira on siis kirinyt etumatkaa kissoihin nähden suosikkieläimen paikassa. Keskustelun voi silti virittää ikuisuuskysymyksestä, oletko koiraihminen vai kissaihminen. Kummallakin on kannattajansa.

Koira on uskollinen kumppani ja katsoo sinua silmiin. Kissa on itsenäinen ja tekee mitä tahtoo. Toki se kehrää ja kiehnää jalkaa, kun sillä on nälkä.

Molemmat tuottavat mielihyvää. Jo lemmikin kuvan katseleminen tai ajatteleminen saa hymyn suupieleen. Jos siitä on erossa, voi tulla ikävä. Jos ei omista lemmikkiä lainkaan, niistä voi kuitenkin iloita menemällä kissakahvilaan tai katselemalla videoita ja valokuvia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raastava, tuskallinen, lamaannuttava häpeä - Jorma Myllärniemi luennoi häpeästä psykoanalyysin yössä

Pakila juhi 600-vuotista historiaansa kahden tunnin suurkonsertilla - katso kuvat blogista