Trauma voi murtaa mielen - trauma-alan asiantuntijat kertovat työstään kriisi- ja traumakonferenssissa Helsingissä
Elämään kuuluu vastoinkäymisiä, surua ja luopumista. Joillekin taakka on raskaampi kuin toisille. Lapsuudesta on voinut saada huonot eväät elämälle. Kun vastaan tulee sietämättömiä kokemuksia, niiden painon alla voi murtua.

Ihminen traumatisoituu. Syitä traumatisoitumiseen on monia ja myös oireiden kirjo on laaja: raivosta vetäytymiseen ja kyvyttömyyteen toimia arjessa.

Selvitäkseen ihminen tarvitsee hoitoa. Trauman hoitoon on kehitetty monia menetelmiä, muun muassa psykoterapiaa ja ryhmämuotoista terapiaa.

Finlandia-talolla Helsingissä järjestetään 11.-12. marraskuuta ensimmäinen valtakunnallinen kriisi- ja traumankonferenssi, jossa alan työntekijät, opiskelijat ja muut kiinnostuneet kohtaavat toisiaan.
Ohjelmassa on 58 luentoa, joissa kerrotaan trauman eri puolista ja niiden hoidosta.

Luentojen aiheita ovat muun muassa traumatisoitumisen vaikutus vanhemmuuteen, raiskauksen kokeneen kriisihoito, mielen murtuminen sotavammana, trauman periytyminen perheessä, vanhenevan ihmisen traumat, häpeän häivyttämä minuus, maahanmuuttajien traumat ja pakolaisten hoito, lasten kohtalot vuoden 1918 sisällissodassa. kompleksisesti traumatisoituneet lapset ja nuoret, syömishäiriöt, sijaistraumatisoituminen, suuronnettomuustyön valtakunnallinen valmius ja poliisien posttraumaattiset työpajat.

Tietoa konferenssista www.traumaterapiakeskus.fi
Konferenssin ohjelma

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raastava, tuskallinen, lamaannuttava häpeä - Jorma Myllärniemi luennoi häpeästä psykoanalyysin yössä

Kuorosta saa energiaa ja sisältöä elämään, sanoo Lauttasaaren Laulajien Nana Arponen – kuoron 70-vuotisjuhlakonsertti kajahtaa lokakuussa