Lauttasaaren Laulajien kuorolaiset paljastavat suosikkijoululaulunsa - kuorolla on neljä konserttia ennen joulua


Saara Goldhorn. Kuvat: Sirpa Pääkkönen
Lauttasaaren Laulajat on kuoro, jossa laulajat viihtyvät. Kuoron johtaja Victoria Meerson opettaa laulamaan vaativia kuoroteoksia, muttta ohjelmistossa on myös helppoja tuttuja lauluja. Tärkein hetki on aina konsertti, kun laulajat kohtaavat yleisön.

Jukka Salo
Lauttasaaren Lauljajilla on loppuvuodesta neljä konserttia Lauttasaaren kirkossa, Uspenskin katedraalissa ja Helsingin työväenopistossa.
Neljä kuorolaista kertoo, miksi he laulavat tässä kuorossa ja mikä on heidän lempijoululaulunsa.

Basso Jukka Salo:
"Liityin Lauttasaaren Laulajiin vuonna 1991. Kuorotoiminta on tullut minulle osittain jo kodin perintönä, sillä äiti oli pitkään mukana kirkkokuorossa. Kuorossa tapaan muita samanhenkisiä ihmisiä, joiden kanssa on mukava jakaa sekä harjoitukset että esiintymiset. Ja se samaan tahtiin hengittäminen, kun sitä näin pysähtyy hetkeksi ajattelemaan, on jotenkin sykähdyttävää."

"Lisäksi me takarivin basso-stemman laulajat saamme kokea enemmän yhteyttä muihin laulajiin, koska he ovat silmiemme edessä koko ajan. Ja jos hiukan leikkimieltä sallitaan, voimme myös seurata heidän edistymistään harjoittelussa.  LaLa on antanut minulle monen monta ikimuistoista kokemusta ja rikastuttanut elämääni valtavasti."
"Joululauluksi valitsen  Buxtehuden Das neugebor’ne KindeleinOn moniakin joululauluja, joita  mielellään esittää, mutta tämä teos on erilainen, ei niin tyypillinen. Sen harjoittelu vaatii paljon sekä johtajalta että kuorolaisilta, mutta antaa myös paljon."

Sopraano Saara Goldhorn:
"Olen laulanut kuorossa melkein seitsemän vuotta. Kuorossa on hyvä yhteisöllisyys ja mukavia ihmisiä sekä maailman paras kuoronjohtaja. Ohjelmisto on myös mieluisa: hengellistä ja maallista musiikkia sopivassa suhteessa, kevyttä jazzia klassista."
"Suosikkijoululauluihini kuuluvat Oi Betlehem sä pienoinen ja Oi jouluyö. Tämän joulun ohjelmistosta suosikkini on Taivas sylissäni."
Ritva Salmi
Altto Ritva Salmi:
"Olen laulanut Lauttasaaren Laulajissa syksystä 1985 lähtien. Kaikkina näinä vuosina johtajat ovat olleet mahtavia. Ohjelmisto on ollut vaihtelevaa ja haastavaa. Jotkut fanit ovat olleet matkassa koko ajan. Aina tulee kyselyjä, koska taas konsertoimme, joten en ole voinut jäädä pois kuorosta."
"Joululauluista lempilauluni on Tuikkikaa oi joulun tähtöset. Se saa silmäkulman kostumaan."

Tenori Risto Hyvärinen:
Risto Hyvärinen
"Olen laulanut tässä kuorossa kaksi vuotta, mutta olin jo neljän vuoden ajan käynyt kuuntelemassa kuoron konsertteja. Uskaltauduin loipulta koelauluun. Kuoroveljeni Ari Luoma kertoi kuoron hyvästä hengestä. Siellä ei ole sisäistä nokittelua ja kuitenkin johtaja on vaativa oikealla tavalla. Saan kuorossa mielekkäitä haasteita."
"Olen laulanut koko ikäni, joten lähes jokaiselle joululle on tullut uusi lempilaulu, etenkin niille jouluille, jolloin olin itse joulupukki. Pitkällä aikavälillä suosikkini on ollut Irving Berlingin White Christmas ja tänä jouluna Rahmaninovin Iloitse Jumalan äiti."

Lauttasaaren Lauljien konsertit:
Itsenäisyyspäivän juhla 6.12.Lauttasaaren kirkossa klo 16. 
Helsingin työväenopiston juhlakonsertti Opistotalossa 7.12. klo 19.
Joulukonsertti Lauttasaaren kirkossa 10.12. klo 16.
Joulukonsertti Uspenskin katedraalissa 18.12. klo 17.
Lauttasaaren Laulajat Hattulassa keväällä 2016. Kuva: Kirsti Palonen
Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raastava, tuskallinen, lamaannuttava häpeä - Jorma Myllärniemi luennoi häpeästä psykoanalyysin yössä

Kuorosta saa energiaa ja sisältöä elämään, sanoo Lauttasaaren Laulajien Nana Arponen – kuoron 70-vuotisjuhlakonsertti kajahtaa lokakuussa