Halaisitko puuta? Tällä viikolla vietetään puunhalausviikkoa - valokuvauskurssilla puunhalaus kuuluu ohjelmaan

Maaginen puu Piispanlinnan pihalla Kuressaaressa Saarenmaalla. Kuvat: Sirpa Pääkkönen
Suomessa halataan tällä viikolla puita. Tunnustan: olen itsekin halannut puita. Se tapahtui kesällä 2015 Saarenmaalla Virossa  Lea Kömin valokuvauskurssilla. Kurssin aiheena oli maaginen Saarenmaa ja toki siihen kuului puiden halaaminen yksin ja ryhmässä.

Saarenmaalla on isoja, yli satavuotiaitakin puita. Yhden ihmisen sormet eivät yllä kaikkien puiden runkojen  ympärille, vaan puun halaamiseen tarvitaan useampi ihminen. Sellainen pyökki kasvaa esimerkiksi Piispanlinnan kupeessa Kuressaaressa.
Orissaaren tammi.

Hyvin vaikuttavan näköinen tammi löytyy Orissaaren stadionilta. Se voitti vuonna 2015 Euroopan vuoden puu –tittelin. Noin 150 vuotta vanha tammi seisoo keskellä Orissaaren jalkapallokenttää. Aluksi paikalla oli vain pieni jalkapallokenttä, jonka vieressä tammi kasvoi. 
Stadionia laajennettiin, kun Viro kuului Neuvostoliittoon. Puuta ei saatu irrotetuksi maasta, vaan se jäi paikalleen. Pelaajat oppivat hyödyntämään puun sijainnin pelissä.

Suomessa vietetään nyt puunhalausviikkoa teemalla Halaa puuta – arvosta lähiympäristöäsi. Se liittyy Vihervuoteen ja kampanjaa organisoi Viherympäristöliitto. Suomen luonnon päivää vietetään 27. elokuuta.
Viikko muistuttaa siitä, että puut ja metsät rauhoittavat kiireisiä ihmisiä. Vihreässä ympäristössä syke laskee ja aistit avautuvat. Rentoutuneessa mielentilassa voi vaikka halata puuta.

Lea Kömin kurssilla halattiin puita.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raastava, tuskallinen, lamaannuttava häpeä - Jorma Myllärniemi luennoi häpeästä psykoanalyysin yössä

Pakila juhi 600-vuotista historiaansa kahden tunnin suurkonsertilla - katso kuvat blogista