Maarit ja Sami Hurmerinta Paloheinä soi -tapahtumaan - "Kemia toimii, toisen ajatukset näkee nenänpään asennosta", Maarit sanoo


Maarit ja Sami Hurmerinta
Paloheinä soi  -musiikkitapahtuman pääesiintyjänä on tänä vuonna duo Maarit ja Sami Hurmerinta. He esiintyvät Hyvän Paimenen kirkossa Pakilassa (Palosuontie 1) lauantaina 24. syyskuuta klo 19.

Maaritin tunnetuin hitti Jäätelökesä vuodelta 1978 soi edelleen joka kesä radiossa ja on mukana Maaritin keikkaohjelmistossa. Kirkossa sitä ei kuitenkaan kuulla. Maarit ja Sami Hurmerinta ovat esiintyneet paljon kirkoissa. Kirkkoon ohjelma valitaan paikan mukaan.

”Olemme valinneet konserttiin tekstejä, jotka sopivat kirkkoon. Mukana ovat muun muassa laulut Ei vaadi paljon vaan kaiken, Lainaa vain, Joidenkin kaa ja Neito ja ylioppilas. Kirkossa aistii arvokkaan tunnelman. Sen kokevat sekä yleisö että esiintyjät.”, Maarit sanoo.

Esiintyminen aviomiehen, Sami Hurmerinnan, kanssa on Maaritin mielestä paras mahdollinen lähtökohta konsertille.
 ”Duona esiintyminen on paljastavaa, mutta samalla herkkää. Kemia lavalla on tärkeää ja meillä se toimii mutkattomasti. Nenänpään asennosta näkee mitä toinen ajattelee. Samin kanssa esiintyessäni emme välttämättä laske edes tempoja. Kaikki lähtee niin luonnostaan”, Maarit kuvailee.

Hurmerintojen keikkavuosi on ollut kiireinen. Suomea on kierretty ristiin rastiin. Työn alla on myös uusi albumi, joka koostuu duon omasta musiikista.
 ”Meillä on valmiina paljon uusia biisejä. Tyylilajit vaihtelevat progesta jazziin, rockiin ja souliin”, Maarit sanoo.

Tekstit ovat hänelle tärkeitä. Maarit kirjoittaa suomenkielisen laululyriikan. Joitakin tekstejä hän on kirjoittanut yhdessä muun muassa Heikki Salon kanssa. Duon sävellyksistä Maarit tekee puolet ja Sami puolet.

Paloheinä soi –musiikkitapahtuma syntyi kolme vuotta sitten pianisti, säveltäjä ja tuottaja Sergei Sokolovin aloitteesta. Hänen vaimonsa Inna oli avannut kampaamon Paloheinään syksyllä 2013. Takahuoneessa oli tilaa ja sinne päätettiin remontoida sali pieniä konsertteja varten.
Niin syntyi yritys Inna In Style & Art Jazz, jossa kampaamopalvelut ja musiikki kohtaavat toisensa.

”Yrityksen perustamisen yhteydessä syntyi idea rakentaa Paloheinään kulttuuriverkosto ja kehittää alueella kulttuuri- ja musiikkipalveluja”, Sergei Sokolov kertoo.

Sergei Sokolov


Sokolov kutsui mukaan ystäviään, muusikoita, kulttuurituottajia ja alueen yrittäjiä järjestämään Paloheinä soi –tapahtumaa.
”Olen kiitollinen ihmisille, jotka ovat auttaneet tapahtuman järjestämisessä. Tukea on saatu myös Helsingin kaupungilta. Ilman tällaista upeaa yhteisöllistä toimintaa musiikkitapahtuman järjestäminen olisi vaikeaa.”

Aikaisemmat Paloheinä soi –musiikkitapahtumat ovat onnistuneet erinomaisesti. Paloheinässä on kuultu monia eri tyylilajeja edustavaa musiikkia kuten jazzia, kansanmusiikkia ja tangoa. Viime vuonna pääesiintyjänä oli Mari Rantasila.

”On mahtava tunne, kun kotikulmilla järjestetään korkeatasoisia konsertteja. Aina ei tarvitse matkustaa Helsingin keskustaan saamaan vahvoja musiikkielämyksiä”, Sokolov sanoo.

Tänä vuonna ohjelmistossa on Hurmerintojen musiikin lisäksi italialaista ja suomalaista kuoromusiikkia, Olavi Virran ohjelmistoa, jazzklassikoita ja rockia.
Paloheinä soi –tapahtumien välillä Art Jazzissa järjestetään klubi-iltoja kerran tai pari kertaa kuukaudessa.

Paloheinä soi –tapahtuma tarjoaa ohjelmaa myös lapsille. Perhepäivää vetää musiikkikasvattaja Tuuli Paasolainen. Perhepäivän ohjelmassa on muun muassa vuorovaikutuksellinen musiikkisatu Prinssi ja kukka. Tanssinopettaja Päivi Christensen esiintyy parisalsaesityksessä sekä opettaa rentoa liikkumista kaikenikäisille lattarimusiikin tahdissa.

Katso Paloheinä soi –musiikkitapahtuman ohjelma osoitteesta www.paloheinasoi.fi tai www.facebook.com/paloheinasoi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raastava, tuskallinen, lamaannuttava häpeä - Jorma Myllärniemi luennoi häpeästä psykoanalyysin yössä

Pakila juhi 600-vuotista historiaansa kahden tunnin suurkonsertilla - katso kuvat blogista