Erja Lyytinen ja Curly Strings hurmasivat Baltic Sun -festivaalilla - Narvan linna tarjosi upean taustan uudelle festivaalille

Erja Lyytinen vauhdissa Baltc Sun -festivaalilla.
Narvassa järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa nelipäiväinen  Baltic Sun -musiikkifestivaali, joka toi kaupunkiin nimekkäitä esiintyjiä Virosta ja naapurimaista. Festivaaleilla esiintyivät muiden muassa Erja Lyytinen Suomesta, euroviisukonkari Alexander Rybak Norjasta sekä laulaja Anne Vesk ja huippusuosittu kansanmusiikkiyhtye Curly Strings Virosta.

Puitteet festivaalille olivat upeat, kun lavan taustalla kohosi Narvan linna ja joen takana pilkotti Ivangorodin linna Venäjän puolella.
Narvan linna.


Tunnelma festivaalilla oli kotoinen. Narvalaiset saapuivat festivaaleille perheineen, ja lapset juoksentelivat ruohikolla. Myyntikojut loivat piknik-tunnelmaa. Kun ilta alkoi pimetä  perjantaina, esitysten välissä nähtiin upeaa tulitanssia.

Erja Lyytisen vahva setti kesti neljäkymmentä minuuttia. Hänen energinen esiintymisensä, vahvaääninen laulunsa ja taitava kitaransoittonsa sai virolaisilta innostuneen vastaanoton. 

Curly Strings pisti yleisön tanssimaan ja laulamaan. Muutaman vuoden takaisen ykköshittinsä Kauges külas bändi esitti kaksi kertaa, ensin konsertin keskivaiheilla ja lopuksi ylimääräisenä, vaikka uutta materiaaliakin olisi tänä vuonna julkaistulta uudelta levyltä.

Festivaalilla seilasi myös jazzlaiva Narvan ja Narva-Jõesuun välillä. Parin tunnin risteily sujui leppoisasti vihreitä rantoja katsellessa ja Titoks-yhtyeen soittamaa mustalaisjazzia kuunnellessa.

Keskellä jokea kulkee punaisilla palloilla merkitty raja. Veneestä oli hauska seurata rantaelämää sekä Virossa että Venäjällä. Molemmilla rannoilla näkyi paljon uimareita ja auringonottajia. Veneitä joella näkyi vain vähän.

Jazzristeilyllä.
Virolainen Titoks soitti mustalaisjazzia jazzristeilyllä.

Jazzristeilyllä.


Festivaalille saapuivat lapset ja vanhemmat.

Tulitanssia.

Tulitanssia linnan pihalla.

Eeva Talsi

Curly Strings

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kattohaikara viihtyy Virossa – risumaja puhelintolpan päässä kelpaa asunnoksi kesästä toiseen

Грузинский хор создал уникальную атмосферу многоголосным пением в Успенском кафедральном соборе

Jo ajatus kissasta lievittää mielipahaa, kertoo tutkimus