Jenny Robson laulaa Ella Fitzgeraldia ja Billie Holidayta Vuotalossa - "Ella Fitzgerald oli virtuoottinen laulaja"

Jenny Robson tulkitsee tunnettuja jazzstandardeja Vuotalossa.
Vuotalossa helmikuisin järjestettävässä Rajaton jazz-festivaalista on tullut tärkeä osa Helsingin jazztarjontaa. Se järjestetään nyt 11. kerran 16.2.-18.2. Vuosaaressa ja Paloheinässä.

Festivaalin käynnistivät Venäläinen kulttuuridemokraattinen liitto ja sen tiimiryhmä, johon kuuluvat toiminnanjohtaja Reino Bürkland, säveltäjä Valeri Nikitin ja tuottaja Sergei Sokolov. Alusta saakka oli tarkoitus tuoda yhteen suomalaisia ja venäläisiä jazzmuusikoita ja laulajia. Suomessa on vieraillut lukuisia kovan luokan ammatilaisia Pietarista ja Moskovasta.

Ideana on ollut antaa näytön mahdollisuus myös nuorille, valmistumassa oleville tai vastavalmistuneille muusikoille. Pääesiintyjinä on ollut sekä suomalaisia että venäläisiä laulajajia ja solisteja.

Tänä vuonna Rajaton jazz-festivaalin pääesiintyjä on jazzlaulaja Jenny Robson, joka tulkitsee Vuotalolla tunnettuja jazzstandardeja 17. helmikuuta klo 19. Hän laulaa muun muassa Ella Fitzgeraldin, Carmen McRaen, Billie Holidayn, Sarah Vaughanin ja Anita O'Dayn tunnetuksi tekemää musiikkia.

"Valitsin ohjelmiston sen mukaan, mikä sopii itselleni laulajana. Teemana oli tulkita legendaaristen jazzlaulajattarien esittämiä jazzstandardeja ja se on ollut inspiraationi lähde tätä konserttia ajatellen. Olen kuunnellut paljon erilaisia levytyksiä kyseisiltä laulajilta ja valitsen ohjelmiston sen pohjalta mitkä kappaleet puhuttelevat minua itseäni. Kappaleissa tulee olla jotain mihin voin itsekin tarttua ja teksti jossa minulla on jotain omaa sanottavaa", Robson sanoo.

Hänen mielestään Ella Fitzgerald on ollut virtuoottinen laulaja ja hän on tehnyt upeita versioita tunnetuista jazzstandardeista.
"Tarkoitus ei ole kopioida Ellan esityksiä vaan tehdä niistä versioista omia. Näin ollen haastavaa on löytää omaa sanottavaa näissä sävellyksissä, joita on kuullut Ellan laulavan."

Konsertissa kuullaan muun muassa How High the Moon ja Them There Eyes.

Vuotalossaa kuullaan myös pietarilaista duoa In-Temporalis. Duossa klassista pianoa soittaa Polina Frakdina ja lyömäsoittimia Joel Gonzales. Heidän ohjelmistossaan on klassista musiikkia Beethovenista Mussorsgyyn ja rytmimusiikkia antiikista nykyaikaan.

Lavalle nousevat myös Manuel Dunkel, tenorisaksofoni, Zhenja Gimer, piano, Eerik Siikasaari, kontrabasso ja Rami Eskelinen, rummut.

Art-Jazzissa Paloheinässä järjestetään musikaali-ilta, jonka ohjelmistossa on musiikkia musikaaleista Chicago, West Side Story ja My Fair Lady. Duo Kalle Kurikkala, laulu ja Sini Koivuniemi, piano nousevat lavalle Paloheinän Art Jazz -klubissa torstaina 16. helmikuuta.
Duo In Temporalis esiintyy Art Jazz -klubissa lauantaina 18. helmikuuta.

Lisätietoja
Liput 14/12 e
Lippupisteen myyntipisteistä
ja tuntia ennen ovelta.
Vuotalo: Mosaiikkitori 2, Vuosaari


www.vkdl.fi

www.artjazz.fiKommentit

  1. Vuotalo, kun on lapsuuteni ja nuoruuteni maisemissa ja kulttuuripaikka jo ollut iät ja ajat, kiitos rannikon avarakatseisen asujamiston (suomenruotsalaisia he yleensä), sekoittuneena meihin suomea puhuviin. Kulttuuripaikka, joka kyllä on nyt pilattu slummeilla. Vuosaaren kansakoulussa opin ja kiinnostuin laulamisesta, kun opettajamme oli Karjalan evakkoja ja opetussuunnitelmia ei oltu tehty niin tarkasti, ettei musiikille ja luonnossa käymiselle ollut tarkkoja rajoja. Kiitos Hilkalle joka opetti kulttuurihistorian tuntemusta muutenkin. Olihan koulu nk kokeilukoulu opettajillekin ja määrärahat silloin runsaat nimenomaan taidealaan perehdyttämiseen!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kattohaikara viihtyy Virossa – risumaja puhelintolpan päässä kelpaa asunnoksi kesästä toiseen

Грузинский хор создал уникальную атмосферу многоголосным пением в Успенском кафедральном соборе

Jo ajatus kissasta lievittää mielipahaa, kertoo tutkimus