Rajaton-jazzfestivaalilla esiintyy nyt lahjakkaita naislaulajia

Anastasia Trizna

Vuosittain järjestettävä Rajaton-jazzfestivaali nostaa tänä vuonna esiin erityisesti lahjakkaita nuoria naislaulajia. Festivaalilla esiintyvät Inna Vysotska, Anastasia Trizna ja Charlotta Kerbs. Vuosaaren lisäksi konsertteja järjestetään Paloheinässä. 

Inna Vysotska  syntyi Donetskissa Ukrainassa, mistä hän muutti 18-vuotiaana Saksaan 1997.
Hän opiskeli musiikkia aluksi Donetskissa musiikkiopistossa, jolloin hänen lajinaan oli oopperalaulu. Hän jatkoi opintoja Hannoverissa, jolloin tyylilajeina olivat pop- ja jazzmusiikki.
Inna Vysotska kuuli ensimmäistä kertaa jazzia 16-vuotiaana.
Inna Vysotska

"Kuuntelin Ella Fitzgeraldin, Sarah Vaughanin, Billie Holidayn ja Dinah Washingtonin äänitteitä. Erityisesti pidin jazzmelodioista ja laulajien äänten sävyistä ja tietysti improvisoinnista. Ymmärsin, että pidän instrumentaalisesta improvisoinnista ja tykkään itse improvisoida omalla äänellä – eli imitoida erilaisia puhallinsoittimia kuten trumpettia, saksofonia tai pasuunaa."
Inna Vysotska, laulu & The Untouchables -kvintetti esittävät tunnettuja jazzklassikoita The Great American Songbook -nuottikirjasta, brasilialaista sambaa ja omia sävellyksiä.  He esiintyvät sekä Vuosaaressa että Paloheinässä.

Anastasia Trizna on venäläistaustainen laulaja ja näyttelijä, joka asuu Helsingissä. Hän on esiintynyt pitkään pianisti Valeri Nikitinin kanssa. He tulkitsevat jazzia omilla sovituksillaan.
Valeri Nikitin tunnetaan Suomessa ja Venäjällä jazzpianistina, alttoviulistina, säveltäjänä, sovittajana ja opettajana.

 Charlotta Kerbs on kotoisin Lepplaxista, joka on pieni pohjalainen kylä Pietarsaaren ja Kokkolan välissä. Hän laulaa soulia, funkia, bluesia, folkia ja reggaeta.
Charlotta Kerbs
"Saan inspiraatiota ihmisistä, ihmisten kohtaamisista ja tarinoista sekä muista artisteista ja musiikista. Kuuntelen kotona paljon musiikkia, ja yritän käydä kuuntelemassa live-musiikkia niin usein kuin ehdin. Olen myös harrastanut meditointia säännöllisesti neljä vuotta. Se rauhoittaa mieltä, ja voin pysyä hetkessä ja kerätä inspiraatiota itsestäni ja ympäristöstäni", hän kertoo.

Rajaton jazz -festivaalin ohjelma Paloheinässä:

Ke 29.1 FLAMENCO-JAZZ | Cuejero-kvartetti, Paloheinän kirjasto klo 18.  Konsertissa kuullaan yhtyeen omia sävellyksiä, tunnettuja iberoamerikkalaisia lauluja, Federico Garcia Lorcan runoihin sävellettyä musiikkia ja klassisia bolero-kappaleita. Vapaa pääsy.
To 30.1. JAZZ BALLADS | AnastasiaTrizna & Valeri Nikitin, Art Jazz Club,  Sysimiehentie 39A  klo 19. Liput 10 ja 15 e.
La 1.2. JAZZ CLASSICS | Inna Vysotska & The Untouchables, Hyvän Paimenen kirkko, Palosuontie 1,  klo 19. Liput 17,50 e.Rajaton jazz –festivaalin ohjelma Vuotalossa perjantaina 31.1.2020 klo 19.
A night with women in jazz 
Inna Vysotska, laulu & The Untouchables -kvintetti (Saksa). Tunnettuja jazzklassikoita The Great American Songbook –nuottikirjasta, brasilialaista sambaa ja omia sävellyksiä.
Charlotta Kerbs, laulu &  Sergei Sokolov Jazz Quartet. Klassista, svengaavaa, tunnelmallista jazzia, bluesia ja soulia.
Vuotalo, Mosaiikkitori 2, Vuosaari, liput 13 ja 15 e.
www.rajatonjazz.fi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Грузинский хор создал уникальную атмосферу многоголосным пением в Успенском кафедральном соборе

Sämpy is the most famous cat in Finland - here he gives an interview

Sinnikkäät ja rohkeat huimapäät - Maria Pettersson kirjoittaa lähes sadasta historian naisesta, jotka ovat raivanneet tietä tuleville sukupolville