Pimeä tila tekee oikeutta Nanna Suden värikkäille maalauksille

Nanna Suden näyttely on Malvassa esillä ensi kevääseen saakka.

Nanna Susi on ahkera kuvataiteilija, jonka uusia maalauksia voi seurata gallerioissa ja museoissa lähes vuosittain. Hän on luonut omaperäisen, ekspressionistinen tyylin, joka on helposti tunnistettavissa silloinkin, kun maalaukset ovat uusia.

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvassa avautui viime viikolla näyttely Taiteilijatar ja raivoisa rakkaus, jossa on esillä kaksikymmentäkuusi kookasta maalausta parilta viime vuodelta. Suuri ja pimeä näyttelysali tekee oikeutta Suden teoksille. Teokset valaistaan kohdevaloilla. Ne näyttäytyvät eri tavalla, kun niitä katsoo läheltä tai kaukaa. Kokonaisuus hahmottuu kauempaa, mutta läheltä erottuvat maalikerrosten monet pinnat. Taiteilija rakentaa teoksensa useilla maalikerroksilla. 

Näyttelyn nimessä sana raivoisa antaa vihjeen taiteilijan ajatuksista ja työskentelystä. Sivellin tarttuu pintaan välillä suorastaan uhmakkaasti. Toisinaan pinta värisee lyyrisesti.  Aiheissa on mukana Suden kuvastosta tuttuja kasveja, kukkia ja ihmishahmoja. Tässä näyttelyssä minua viehättävät erityisesti muusikot, jotka pitävät käsissään soittimia kuin valmiina siihen, että soitto voi alkaa. 

Nanna Susi valmistui Kuvataideakatemiasta 1997. Hän on opiskellut maalaustaidetta myös Tanskan kuninkaallisessa taideakatemiassa. Susi palkittiin vuonna 2000 Vuoden nuori taiteilija -palkinnolla. Nanna Suden Taiteilijatar ja raivoisa rakkaus -näyttely on esillä Malvassa Vellamo-salissa 2.4.2023 asti.

 Sirpa Pääkkönen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kattohaikara viihtyy Virossa – risumaja puhelintolpan päässä kelpaa asunnoksi kesästä toiseen

Грузинский хор создал уникальную атмосферу многоголосным пением в Успенском кафедральном соборе

Jo ajatus kissasta lievittää mielipahaa, kertoo tutkimus