Maunula-talo sai uuden musaklubin - Riitta Keränen tulkitsi suomalaisrunoilijoiden tekstejä rakkaudesta, kaipuusta ja erosta

Riitta Keränen ja Jussi Tuurna. Kuvat: Sirpa Pääkkönen
Maunula-taloon perustettu musaklubi sai hienot avajaiset, kun laulaja-laulupedagogi Riitta Keränen esitti suomalaisten runoilijoiden teksteihin sävellettyä musiikkia parin tunnin mittaisessa konsertissa. Häntä säestivät Janne Halonen, kitara ja Aki Virta, basso. Kaikki isäntäbändin jäsenet asuvat Maunulassa. 
Jussi Tuurna, Janne Halonen, Riitta Keränen ja Aki Virta. 

Jälkimmäisessä setissa mukana oli myös pianisti-säveltäjä Jussi Tuurna, joka vieraili musaklubissa.


Ohjelmaa valitessaan Riitta Keränen paneutui erityisesti runoilijoiden teksteihin. Hän poimi lauluja eri vuosikymmeniltä. Niissä välittyivät ikuiset teemat rakkauden kaipuusta eron haikeuteen.

Monet laulut Riittä Keränen oli valinnut niin, että ne leikkasivat hänen omaa elämäänsä. Hän oli harjoitellut lauluja  esimerkiksi opiskellessaan Pop& Jazz Konservatoriossa. Sieltä oli peräisin Maija Vilkkumaan laulu Hiuksissa hiekkaa.

Vanhempi sävellys konsertissa oli Kaj Chydeniuksen klassikko Jäähyväiset Marja-Leena Mikkolan sanoin. Siihen Keränen latasi hyvin voimakkaan tulkinnan.
Naisen kaipuuta miehen vierelle kuvasi traagisen koskettavasti Miljoonasateen Olkinainen. Jos elämänkumppania ei muuten löydy, se pitää rakentaa oljesta.

Toinen puoliaika koostui Jussi Tuurnan teatterisävellyksistä. Mukana oli lauluja muun muassa näytelmistä Laulu tulipunaisesta kukasta ja Pirkko Saision Kansallisteatterille kirjoittamasta Slavasta.

Sikermän päätti julistus rakkauden tarpeellisuudesta. Sanat siihen kirjoitti Pirkko Saisio Paavalin tekstien pohjalta. Jussi Tuurna korosti rakkauden sanomaa, kun maailmassa juuri nyt on niin paljon huolen aiheita.

Maunula-talon aulakahvioissa oli kotoisa ja leppoisa tunnelma. Lapset juoksivat aulassa ja yleisö innostui taputtamaan rytmisesti, kun musiikkiin tuli lattarisovituksia.
Musaklubi järjestetään syksyllä vielä kaksi kertaa, 16. marraskuuta isäntäbändin vieraana on Eleonora Lundell ja 14. joulukuuta klubi kokoontuu jouluisissa tunnelmissa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kattohaikara viihtyy Virossa – risumaja puhelintolpan päässä kelpaa asunnoksi kesästä toiseen

Грузинский хор создал уникальную атмосферу многоголосным пением в Успенском кафедральном соборе

Jo ajatus kissasta lievittää mielipahaa, kertoo tutkimus